Inred i barnrummet

Den som från första början älskar inredning går ofta helt bananas av lycka över att vänta smått och därmed få inreda en liten barnkammare. Idag finns det så otroligt mycket fint att köpa och fixa, att det är svårt att välja. Man har kanske en vagga från släkten som man vill ha till den första tiden, men sedan då få köpa en ny spjälsäng som blir inhandlad speciellt åt ens lilla mirakel.

Färger, tyger och en fåtölj

Man kan spendera veckor med färgkartor för att få fram den perfekta paletten för det lilla rummet, och sedan surfa runt i olika butiker för att välja ut de rätta tygerna – gardiner, mattor, lakan etc. När allt äntligen är klart i rummet är det bara den lilla personen som ska bakas klart och flytta in och då är tillfredsställelsen total. Ett hett tips från mig, som själv är förälder till två, är att köpa en skön fåtölj till barnkammaren, där man kan sitta med sitt lilla underverk om nätterna, när hen har svårt att sova.

Syskon

När det är andra eller tredje barnet som är på väg så tenderar man att antingen inte orka bona som man gjorde med första, eller tvärtom – gå all in eftersom man kanske inte hade den möjligheten tidigare gånger alt. att man har bestämt sig för att detta är sista barnet. Man handlar som aldrig förr – syskonvagn och nappflaskor; babygym och bilstol; nya lakan och minikläder en masse… Klart att man ska få lov att gå all in!