Ombonat med svala nyanser

Jag gillar att inreda med kalla färger som grått, svart, blått, vitt och kallt lila. Silver är också fint. Detsamma gäller mina kläder, kallt ska det vara – och silversmycken slår guld vilken dag som helst. Jag har alltid tyckt så och är säker på att det är kalla nyanser som bäst klär mig och mina färger. Ibland när jag konstaterar detta så får jag frågan hur man gör det mysigt och ombonat om man bara använder kalla färger och då är svaret – såklart – med belysning

Varmt sken

När man vill skapa en mysig och ombonad känsla i ett rum inrett med främst kalla färger så måste man vara extra noggrann med placering av ljuskällor, samt val av lampor. Man kan inte köra med lampor med kallt sken i ett redan ”kallt” inrett rum för då blir det skräckfilmsvarning direkt. Mjukt, varmt sken är att rekommendera i 90 procent av fallen är min kvalificerade gissning.

Ett annat sätt är att satsa på mjuka och mysiga material. En grå pläd över en mjuk och gosig, mörklila soffa känns allt annat än kall och steril – tro mig!

Personlig smak

Nu hjälper jag ju ofta andra att inreda och då utgår jag givetvis från deras smak och adderar en touch av finess. Jag prackar aldrig på någon mina egna åsikter så om du vill ha varma toner i ditt vardagsrum så ser jag såklart till att du får det. Det är inte heller så att jag nödvändigtvis tycker att det är fult med varma färger, det är bara sällan det jag föredrar.