Piffat i ett öppet kontorslandskap

Det roligaste jag vet är inredning och mest gillar jag att fixa hemma hos mig själv eller i andra personers hem. På andra plats kommer att styla kontor, för folk har verkligen ingen fantasi när det gäller kontorsmiljöer. Det är sanslöst vad trist det måste vara för 90 procent av befolkningen att vandra in på kontoret dag ut och dag in, där gråskalor, kalla metaller, stickande ljus och sträva golv avlöser varandra. Varför tror folk att det måste vara så? Jag förstår verkligen inte det.

Inreda ett öppet kontorslandskap

Jag besökte i alla fall ett öppet kontorslandskap för att komma med förslag på hur miljön där skulle kunna förbättras och bli mer inspirerande. Det var inte särskilt svårt kan jag meddela och jag kom med hundratals idéer. Jag fick faktiskt uppdraget att ta fram konkreta förslag och tipsade bland annat om bordsskärmar för att skapa en viss mån av avskildhet mellan de olika anställda. Det är ju väldigt svårt att koncentrera sig på sitt annars…

Färgpalett, skrivbord och stolar

Jag fick också välja ut en färgpalett samt nya skrivbord och stolar och jag ser verkligen fram emot att se slutresultatet. Tyvärr ville de varken byta ut golvet (tydligen var det ”praktiskt”) eller lamporna (mycket synd), men det var ändå en hel del som blev utbytt. Jag kan hinta om att det mesta fick bjärta färger, för allt annat i lokalen var ju gråskalor. Hoppas på att få fler sådana förtroenden, det var jättekul!